Anlita målare – bästa tipsen

Posted by on


Det finns flera anledningar till varför du bör anlita en målare istället för att göra arbetet själv. När du anlitar en målare kan du vara säker på att arbetet blir bra och att du får ett snyggt resultat som håller länge. Anlitar du som privatperson kan du även använda dig av ROT-avdraget för att sänka dina kostnader. Att anlita en målare är idag väldigt enkelt och i Sverige finns det många duktiga och utbildade hantverkare att välja mellan. För att du ska känna dig trygg och få ett resultat som är fackmannamässigt utfört bör du dock alltid fundera en extragång innan du väljer. Det finns nämligen några saker som är viktiga att ha i åtanke när du ska välja rätt målare i Stockholm.

Innan första kontakten
För att din första kontakt med målaren ska bli så bra som möjligt bör du ha säkerställt en del saker. Du behöver bland annat ha en klar bild över vilka ytor du vill ha målade, vilka rum och i vilka kulörer. Här kan det vara bra att även ta hänsyn till närliggande ytor. Målar du ett helt rum, men skippar tak och snickerier, kan helhetsintrycket f

Måla om med roller

örsämras. Se också till att du har en tydlig beskrivning redo att skicka in, så att du kan efterfråga offerter från flera olika företag.

Kontakta företaget du är intresserad av
När du har fått in offerter från företag är det dags att kontakta. Du behöver inte göra ditt val riktigt ännu, men se till att du hör av dig, skapar dig en uppfattning om företaget och får svar på dina funderingar. Några bra frågor att ställa är bland annat om företaget betalar F-skatt, vad de har för organisationsnummer, om du får kontaktuppgifter till referenskunder och om de kan uppvisa tidigare lyckade arbeten som liknar det du vill ha hjälp med. Ytterligare frågor som är viktiga att ha svar på är vilka garantier som finns om du inte blir nöjd med arbetet och vilka försäkringar företaget har om något skulle gå sönder eller skadas i samband med målningen.

Besiktning innan betalning
Ett vanligt misstag är att betala målaren innan arbetet är slutfört och besiktat. Ofta beror detta på att man gärna vill vara hantverkaren till lags och inte har någon direkt kunskap om hur det går till. Betala aldrig hantverkaren förrän målningen är helt klar och har genomgått en besiktning från en opartisk fackman. Om du önskar kan du själv välja ut en besiktningsman som kommer och kontrollerar arbetet. Du bör heller inte betala hantverkaren om du inte är nöjd med arbetet som utförts.