Att anlita hemstädning för första gången

Posted by on


Hemstädning var tidigare något som var förunnat den mest välbärgade delen av befolkningen. Allt eftersom svenska löner har ökat – för att inte glömma introduktionen av RUT-avdraget – är det nu något som väldigt många fler har råd att unna sig. Visst kan det anses vara något av en lyx, men precis som många unnar sig en massage eller en dag på ett spa, väljer en del att låta få hemmet städat.

Att ha ett proffs som sköter din hemstädning kan skapa stora förändringar. Du får mer tid att ägna dig åt dina intressen, och kan kanske ha ett gott samvete i slutet av en riktigt stressig vecka, när du inte haft tid att städa själv. Det är bekvämt och frigör tid – men så kostar det givetvis också. Men det är betydligt billigare än vad det var förut.

Idag finns många städfirmor runtom i landet. Även i mindre städer kan det finnas ganska många firmor som slåss om kunderna. Efterfrågan på hemstädning är helt enkelt stor i många delar av landet. En sund och hederlig konkurrens skall dessutom bidra till lägre priser eller bättre service för konsumenterna, vilket många skulle säga har skett.

Enkelt på internet

Något annat att nämna är att internet har gjort det betydligt enklare att anlita städtjänster. När man tidigare kanske var tvungen att höra runt med bekantskapskretsen för att få rekommendationer på en firma (något som en del helst ville slippa), kan man nu enkelt använda sig av en offerttjänst eller gå in på firmornas hemsida på egen hand.

Att använda en offerttjänst innebär att du beskriver ditt uppdrag, varpå tjänsten förmedlar beskrivningen till firmor i närområdet. På det här sättet kan du få in flertalet offerter på mycket kort tid. Om du bara tar dig tiden att jämföra vad som ingår och vad det kostar, kommer du säkerligen att hitta en firma som du är nöjd med på bara någon dag eller två.

Recensioner och omdömen

Givetvis är det fortfarande fördelaktigt att ta referenser och kolla på vad recensioner och omdömen säger om dem. Omdömen och recensioner bör förvisso tas med en nypa salt. Om du bara ser ett fåtal recensioner, där alla är mycket positiva eller mycket negativa, kan det vara firman själv – eller en illvillig konkurrent – som har skrivit dem. Förhåll dig kritiskt, särskilt när recensionerna är anonyma. Det är helt enkelt lättare att manipulera dem då.

Om du inte hittar omdömen och recensioner om firman (kanske är de ganska nya på marknaden), kan du be firman själv att tillhandahålla referenserna. Trots allt är det ett stort steg att anlita hemstädning – du behöver hitta någon du kan anförtro dina hemnycklar, och som ser de utrymmen du stänger för när du har gäster på besök. När du väl har hittat hemstädning som du är nöjd med, är dock chansen att ditt liv förändras till det bättre. Du kommer märka att du har mer tid över till annat – familj, jobb, vänner eller intressen till exempel – samtidigt som hemmet blir renare och snyggare.