Renovera badrum – tips till den stora familjen

När det blivit dags för den stora familjen att genomföra en badrumsrenovering är det viktigt att alla får vara med att tänka och planera. Vilka krav har minstingen, dom större barnen och dom vuxna? För att en badrumsrenovering ska få ett lyckat resultat med badrumsrenovering malmö finns flera viktiga punkter och för en stor familj är det kanske extra viktigt att det blir praktiskt och funktionellt.

Stilen

När man planerar en badrumsrenovering i ett hushåll med många medlemmar är det viktigt att man kommer överens. Alla ska trivas och för att lyckas med det kan det vara bra att välja en enkel stil som kan varieras med detaljer och inredning. Ljusa färger, så som grått och vitt går hem hos dom flesta och då kan man istället fylla på med färgglada handdukar och annat.

Smarta lösningar

För en familj med många barn är det extra viktigt att planera sin badrumsrenovering smart. Det finns många lösningar som dels gör rummet anpassat och lättare att använda för både stora och små men också sådant som gör att flera personer kan bruka det samtidigt. Ett tips för den som har tillräckligt mycket plats är att ha både dusch och badkar. En dubbeldusch är både modernt, snyggt och väldigt praktiskt och likaså dubbla handfat.

Även om man kanske ofta vill ha en privat stund när man vistas i badrummet blir det mer funktionellt om det ändå finns möjlighet för flera att vara där samtidigt. Kvällsrutiner med dusch, bad och tandborstning kan ta betydligt mindre tid om barnen kan göra det samtidigt, utan att behöva trängas.

Satsa på förvaring

Det är mycket som ska få plats i ett badrum, alltifrån barnens badankor och andra leksaker till hygienprodukter. Att satsa på extra förvaring är en bra idé och om varje familjemedlem kan få sin egen plats är det allra bäst. Kanske kan inte alla få ett eget skåp men åtminstone en hylla vid badrumsrenovering Malmö och kanske en korg eller låda för småsaker. I ett högskåp får man plats med mycket och det är bättre att satsa på för mycket förvaring än för lite.

Säkerhet

En annan sak att tänka på inför sin badrumsrenovering i det här fallet är att se över säkerheten. Halkfria golv är minst sagt en fördel så att inte blöta små fötter halkar och gör sig illa. Man ska också tänka på att undvika vassa kanter och andra små detaljer som kan vara farliga för dom allra minsta.