Så får du pris från 5 flyttfirmor – med enbart en ansökan om badrumsrenovering

Posted by on


Att jämföra priser hos flera olika företag är viktigt oavsett om det gäller flyttfirma, städfirma eller budbilsföretag. Det finns tjänster som underlättar denna jämförelse. Med en enda ansökan – kan du få svar från upp till fem, eller fler, företag.

Om du vill jämföra priser från flera olika flyttfirmor kan du välja mellan två vägar. Första alternativet är att kontakta fem olika flyttfirmor, beskriva behovet för dem, och invänta offert. Andra alternativet är att skicka in en ansökan och få svar från upp till fem – åtta bolag, vilket bör vara enklare och snabbare.

Så här fungerar det:

Inom de flesta segment finns det företag vars affärsidé är att få in offerter från flera olika företag inom en bransch och sedan presentera dessa för privatpersonen som efterfrågan denna tjänst. Ett liknande exempel kan tas från Flygresor.se där användaren söker flygresor och snabbt kan jämföra priser direkt på hemsidan. Detta finns även inom flyttbranschen även om priserna inte presenteras direkt utan man får vänta in offerter.

Istället för att enbart kontakta en enda flyttfirma skickar du in en ansökan via någon av dessa tjänster på internet. Du anger var du bor, vart flytten ska bära av och när du vill att denna flyttfirma ska utföra flytten. Ibland behöver även ytterligare information nämnas som exempelvis om du bor någon våning upp och om det finns hiss i fastigheten.

Det som nu sker är att din information går ut till flera företag inom den region där du angett att flytten ska ske. Dessa förväntas sedan svara på offertförfrågan inom 24 timmar. En flyttfirma som för tillfället har helt fullt med jobb behöver inte svara. Så även om det exempelvis är 10 företag anslutna till tjänsten så kanske det bara är 6 eller 7 som svarar på offertförfrågan.

På detta sätt skickas alltså enbart en ansökan men svar kan ges från flera lokala flyttföretag. Det blir därmed betydligt enklare än att själv behöva ringa eller på annat sätt kontakta flyttfirma efter flyttfirma.