För dig som söker en billig flyttfirma och vill jämföra priser kostar det inget. Företaget som tillhandahåller tjänsten får istället betalt via de flyttföretag som är anslutna. Dessa i sin tur betalar generellt enbart om för de kunder som de får, alternativt per offert som de får sända ut.

En liten lokal flyttfirma som har svårt att få kunder kan därmed ansluta sig till dessa jämförelsetjänster för att tydligare ta marknadsandelar. Visserligen får de betala en viss summa för tjänsten men man får lämna ut betydligt fler offerter, skapa sig ett starkare varumärke och få nya kunder. All marknadsföring kostar – här får man i alla fall mycket tydligt riktad marknadsföring.

Många företag väljer att inte marknadsföra sig på annat sätt än via dessa portaler. Detta just eftersom marknadsföringen blir så tydligt riktad mot personer som är behov av flytthjälp. Det är inte minst lönsamt för en flyttfirma att ansluta sig om enbart betalning behöver ske för de offerter som även resulterar i att just detta företag anlitas vid flytten.